Kies uw lettergrootte:AA

Organisatie

Door de vergrijzing, politiek-maatschappelijke veranderingen en de vraag naar zorgketens en samenwerking in de eerstelijnszorg heeft Ed van den Broek samen met Fred van Alphen en Fred Meijer het initiatief genomen om het voormalig gemeentehuis van Bleiswijk om te bouwen tot een gezondheidscentrum, gecombineerd met een herstelhotel. Samen met een servicebalie, waar iedereen terecht kan met vragen op het gebied van zorg, is hiermee het ‘Medisch Hart Bleiswijk’ ontstaan.

Het plan voor het Medisch Hart Bleiswijk is mede ontstaan door een geconstateerd tekort aan opvangmogelijkheden van patiënten die het ziekenhuis verlaten en eigenlijk de thuissituatie nog niet goed aankunnen of moeten revalideren na een operatie.

Daarnaast zijn er mensen die tijdelijk intensievere zorg nodig hebben dan in de thuissituatie geleverd kan worden, maar niet de zorg van een ziekenhuis nodig hebben. Dit tijdelijk verblijf wordt geleverd door het herstelhotel van Medisch Hart Bleiswijk. Deze vorm van zorg is in Lansingerland nog niet beschikbaar. De dagelijkse 24-uurszorg zal geleverd worden door de zorgorganisatie Laurens.

De combinatie van het herstelhotel, diverse specialismen en een servicebalie onder één dak is een unieke samenwerking in Nederland. Een medisch team levert snel, efficiënt de complete zorg die nodig is voor de gasten in het herstelhotel. Complete zorg en verblijf onder één dak.

 

DIRECTIE/BEDRIJFSVOERING

Fred van Alphen (eigenaar), Jurist, Master of Real Estate
Ed van den Broek (eigenaar), Fysio- en manueel therapeut
Fred Meijer (eigenaar), Bouwkundige

Sabrien van den Broek (directeur), Marketing & Communicatie, Facility, HR
Léontine van Meggelen (directeur), Eigenaresse Invorm, Diëtiste en Sportdiëtiste

 


Gezondheidscentrum
Servicebalie