Kies uw lettergrootte:AA

Overname Herstelhotel door Medisch Hart Bleiswijk


‹ Terug naar het nieuwsoverzicht
   
Datum: 01-08-2016

Overname herstelhotel Laurens De Orchidee door Medisch Hart Bleiswijk
 

Bleiswijk, 1 augustus 2016
 

Per 1 augustus 2016 is het Herstelhotel Laurens De Orchidee overgenomen door het Medisch Hart Bleiswijk. Met de overname is ook de naam gewijzigd in Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk. De zorg die de gasten in het herstelhotel ontvangen blijft geleverd door o.a. Laurens Thuiszorg.
 

Terug naar de kernactiviteiten

Stichting Laurens is zeer verheugd dat het herstelhotel wordt voortgezet en in goede handen blijft. Ook ziet Laurens uit naar de voortzetting van de samenwerking met het Medisch Hart Bleiswijk, waarbij het herstelhotel gebruik blijft maken van de diensten van Laurens Thuiszorg. 
Hans Stravers, directeur Kortdurende Zorg bij Laurens: “Met deze locatie hebben wij als Laurens zeer waardevolle ervaringen opgedaan en het is erg fijn dat deze vorm van kortdurende herstelzorg voor regio Lansingerland behouden blijft. Door deze overdracht kan Laurens de focus weer volledig leggen op haar kernactiviteiten.”

Wat is het Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk?

Het Medisch Hart Bleiswijk biedt medische en paramedische zorg onder één dak, in nauwe onderlinge samenwerking, dichtbij de woonomgeving van de patiënt/cliënt. Naast het gezondheidscentrum bevindt zich het Herstelhotel in hetzelfde pand. Het, door SNHZ erkende herstelhotel, is een kleinschalige locatie waar kortdurend verblijf, voor mensen met een (tijdelijke) lichamelijke beperking, mogelijk wordt gemaakt.

In het Medisch Hart Bleiswijk bestaat de mogelijkheid zes dagen per week, onder begeleiding van een fysiotherapeut van Fysiotherapie Berkelhoek, in de modern ingerichte revalidatieruimte te werken aan spoedig herstel. Voor tijdelijke opvang of bijvoorbeeld door het wegvallen van mantelzorg kan het hotel eveneens in een behoefte voorzien.

Daarnaast zijn er volop ideeën om nog meer activiteiten in het Herstelhotel te ontwikkelen.

Voor wie is het Herstelhotel geschikt?

Het Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk is zeer goed geschikt voor:

  • mensen die moeten herstellen na orthopedische problematiek (zoals knie-/heupprothese of elec­tieve gewricht vervangende operatie);
  • mensen die herstellende zijn van een neurologi­sche aandoening en laagcomplexe zorg behoeven;
  • mensen die een oncologische behandeling (heb­ben) ondergaan en nog niet naar huis willen of kunnen;
  • mensen die in afwachting zijn op voorbereiding van de aangepaste thuissituatie.

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over beschikbaarheid of een aanvraag neem dan contact op met het Herstelhotel telefoon 010 870 9999 of Laurens Entree telefoon 010 33 20 200.


‹ Terug naar het nieuwsoverzicht